Dåb i Nørremarkskirken

Forberedelser til dåben
Når man vil have sit barn døbt, kontaktes kirkekontoret for at aftale en dato for dåben.
Dåben kan være en del af søndagens gudstjeneste, eller foregå den første lørdag i måneden.
Du kan komme forbi kontoret, ringe i åbningstiden eller sende en mail til noerremarks.sogn@km.dk

Oplysninger
Kirkekontoret skal have oplysninger om barnets navn, adresse og CPR-nr, samt forældrenes navne.
Kirkekontoret skal også have navn og adresse på dem, som skal være faddere til barnet. (Se også afsnittet om faddere).
Kirkekontoret formidler efterfølgende kontakten til den præst, som skal forestå dåben.

Hvad siger jeg JA til?
Præsten kontakter forældrene for at aftale et dåbsbesøg. Her taler I om dåben og dens betydning samt det praktiske forløb på dåbsdagen.
Ved dåben bliver barnet optaget i den kristne menighed, og det er en festdag i Nørremarkskirken hver gang, der er dåb.
Barnet bliver døbt på den kristne tro og har troen med sig resten af livet.
Dåben er en gave fra Gud til barnet, som forældre eller faddere siger 'ja' til på barnets vegne.

Dåb af unge og voksne
Nogle unge og voksne blev ikke døbt som børn og får senere i livet et ønske om at blive døbt, mens andre er opvokset i en anden religion og ønsker at konvertere til kristendommen. Som forberedelse til dåben henvender man sig til en af præsterne eller kontakter kirkekontoret.
Der aftales et møde, hvor der tilrettelægges et individuelt forløb med dåbsundervisning forud for selve dåben.

Faddere
Før dåben skal der vælges mindst to og højst fem faddere til barnet. Fadderne skal selv være døbt med den kristne dåb, og man skal have nået konfirmationsalderen for at kunne stå fadder.
Faddernes navne og adresser skal oplyses til kirkekontoret senest en måned før dåben.
Er det en gudfar eller gudmor, der bærer barnet til døbefonten, skal kirkekontoret have oplysninger om navn og adresse.

Dåbsklud:
Nørremarkskirken anvender strikkede dåbsklude, som forældrene får med som et minde. Der er også mulighed for at dåbsgæster selv har en dåbsklud med, som præsten bruger til dåben.

Dåbsgave fra kirken
I Nørremarkskirken får barnet 'Sigurd fortæller Bibelhistorier' som gave ved dåben.